Test

Wat is dit?

EINDE EXCEL

Efficiëntere personeelsplanning voor KLM Cargo

Via luchttransport brengt KLM Cargo allerlei soorten goederen naar 457 verschillende bestemmingen. Daar horen afgesproken tijdslijnen en strenge kwaliteitseisen bij. Om dit logistieke proces zo goed mogelijk te laten verlopen, is er voldoende personeel met de juiste certificering en kwalificaties nodig. Daar komt een zeer complex planningsproces bij kijken.

Gedetailleerd plansysteem voor de personeelsvraag op korte en lange termijn

Via luchttransport brengt KLM Cargo allerlei soorten goederen naar maar liefst 457 bestemmingen. Daar horen afgesproken tijdslijnen en strenge kwaliteitseisen bij. Om dit logistieke proces zo goed mogelijk te laten verlopen, is er voldoende personeel met de juiste certificering en kwalificaties nodig. En daar komt een zeer complex planningsproces bij kijken.

Werkplanning in Excel

Vracht vanuit vrachtwagens binnenhalen, op pallets plaatsen en ruim op tijd voor vertrek in het vliegtuig plaatsen: daar zijn vele handjes voor nodig. Dat, in combinatie met de juiste papieren van het personeel, zorgde ervoor dat het plannen van de roosters voor KLM Cargo erg lastig was en veel tijd kostte. Bovendien stond belangrijke personeelsinformatie in verschillende, losse systemen en werd de personeelsplanning gedaan in Excel. 

Novulo als oplossing voor personeelsplanning

Bestaande applicaties om werkroosters te maken, waren niet geschikt voor de personeelsplanning van KLM Cargo. Daarom werd besloten om aan de slag te gaan met het low-code platform Novulo, zeker omdat Novulo al bij Air France KLM met succes werd gebruikt. Bovendien is de mogelijkheid om te modelleren en de software te configureren een goede basis om de planning steeds meer te optimaliseren. Tot slot ondersteunt Novulo koppelingen met master-vendorsystemen voor het inschakelen van uitzendkrachten. Genoeg redenen voor KLM Cargo om voor Novulo te kiezen.

Nauwkeurige capaciteitsplanning voor KLM Cargo

Novulo's planningsfunctionaliteit haalt gegevens uit meerdere bronsystemen en berekent voor KLM Cargo een optimale personeelsplanning op basis van de werklast, beschikbare capaciteit, certificeringen en kwalificaties van het personeel. Met een kleurenschema wordt aangegeven of er voldoende geschikt personeel is om het logistieke proces te ondersteunen. Rood is bijvoorbeeld onderbezetting, terwijl blauw een teveel aan capaciteit aangeeft.

(tekst gaat onder banner verder)

 

Planners van KLM Cargo krijgen een voorstel voor een dienstindeling die ze tot twee weken van tevoren nog kunnen aanpassen, bijvoorbeeld wanneer er nog een verlofaanvraag binnenkomt. Kleine wijzigingen kunnen nog een etmaal van tevoren worden gedaan. Als alles akkoord is dan bevestigt de planner de personeelsplanning. Het planningsproces verloopt nu een stuk sneller, omdat Novulo het rekenwerk op zich neemt. Bovendien is het direct inzichtelijk wat de aandachtspunten zijn door met kleuren te werken. 

Mocht het nodig zijn om extra mankracht in te huren, dan kan een planner automatisch een verzoek uitsturen naar uitzendbureaus. Dat kostte voorheen twee tot drie uur, terwijl dit nu in twee minuten is afgehandeld. De tijdlijn loopt tot een planningshorizon van negen maanden. Met low-code platform Novulo kan KLM Cargo nauwkeuriger plannen op de lange termijn, is er een beter inzicht in de planning en verloopt het proces vele malen sneller.  

Lees de volledige case op: Novulo

Contact

Wat is jouw e-commerce uitdaging?

Vertel mij meer over jouw digitale uitdaging(en). Ik en mijn team geven je graag vrijblijvend advies over hoe je daar snel, slim én duurzaam op inspeelt met low-code.

Contact met Angelo