Test

Wat is dit?

omnichannel to the max

Kamera Express werkt met low-code platform

Kamera Express is al 20 jaar de internationale foto- en videospecialist van de Benelux en Duitsland. Voor het ambitieuze groeiplan van het retailbedrijf was een volledig geïntegreerd platform nodig. Zij kozen voor low-code platform Novulo.

Online retailer verviervoudigt omzet door omnichannel-aanpak

Kamera Express is al 20 jaar de internationale foto- en videospecialist van de Benelux en Duitsland. In Nederland zijn zij vertegenwoordigd met 13 winkels en hebben ze een goedlopende webshop met zo'n 40.000 artikelen. Voor retailers in de elektronica is er sprake van lage marges, waardoor hoge verkoopvolumes nodig zijn om winst te draaien. Kamera Express had hoge ambities en zocht hierbij een systeem die alle e-commerceprocessen nu én in de toekomst zou kunnen ondersteunen. 

Best-of-breed systemen versus één geïntegreerd platform

Om een e-commerce-speler van formaat te worden, wilde Kamera Express met eigen software gaan werken. Maar hiervoor waren meerdere best-of-breed systemen nodig met onderlinge koppelingen. Voor de transformatie van het retailbedrijf was een volledig geïntegreerd platform nodig om hun omnichannelstrategie te realiseren. Bovendien werden er meerdere bedrijven overgenomen door Kamera Express die ook op het nieuwe platform moesten werken. 

Novulo-platform als oplossing 

Kamera Express koos voor low-code platform Novulo om hun groeiplan waar te kunnen maken. Alle primaire bedrijfsprocessen werden door het platform opgevangen, zowel voor de webshop als de fysieke winkels. Het aantal herbruikbare componenten in Novulo werd flink uitgebreid, zodat het platform een grote vergaarbak aan best-of-breed systemen en applicaties kon vervangen. Zo legde Kamera Express een stevige basis voor hun ambitieuze groeiplan.

(tekst gaat onder de banner verder)

 


In de top 20 van Twinkle als e-commercebedrijf

Als eerste werden de kassa's in de winkels naar het Novulo-platform gebracht, waarmee ze onderdeel werden van de achterliggende backoffice. Dat zorgde ervoor dat weergegeven winkel- en magazijnvoorraden real-time up-to-date waren in de webshop. Hierdoor werd het logistieke proces van Kamera Express efficiënter en namen fouten en wachttijden af. Ook bij piekmomenten. 

 Verder kunnen winkelmedewerkers een nieuwe camera of accessoire die tijdelijk niet beschikbaar is, alsnog verkopen. Klanten hebben het artikel binnen enkele dagen in huis en de transactie is daarvoor al afgerond. Een interessant oplossing die resulteert in een hogere conversiegraad. Dagelijks zijn er ongeveer 80 verkopen die worden nageleverd. 

De afgelopen jaren is het platform doorgegroeid van een systeem voor dertig medewerkers naar één waarvan honderden medewerkers gebruikmaken. De ruim 400 herbruikbare componenten vormen samen één geïntegreerd model en elke dag worden er meer dan 1500 orders via het low-code platform afgehandeld. Met Novulo is Kamera Express één van de weinige online retailers in de top 20 van Twinkle die hun primaire e-commerceprocessen hebben geautomatiseerd zonder eigen ontwikkelaars. Door overnames en een slimme omnichannelstrategie is de omzet van Kamera Express verviervoudigd.

360 gradenklantbeeld

Kamera Express is nu bezig met het realiseren van een centraal klantbeeld als basis voor de marketing, verkoop, financiële administratie en backoffice. Met het Novulo-platform heeft Kamera Express een flexibel systeem die de afgelopen jaren met hen is meegegroeid en die wendbaar genoeg is om in te spelen op toekomstige trends en ontwikkelingen. 

contact

Wat is jouw e-commerce uitdaging?

Vertel mij meer over jouw digitale uitdaging(en). Ik en mijn team geven je graag vrijblijvend advies over hoe je daar snel, slim én duurzaam op inspeelt met low-code.

Contact met Angelo