Test

Wat is dit?

Innovatieverhaal

Een versterkte omnichannel aanpak voor retailer Rhodos Wellness

De kracht van composable low-code

Adapptive bouwt een digitaal fundament voor Rhodos Wellness

Rhodos Wellness gooit de volledige bedrijfsvoering over een andere boeg. Waar het bedrijf voorheen diverse losstaande systemen bij verschillende leveranciers had, kiest het nu voor één omnichannel aanpak bij Adapptive. Zo staat het digitale fundament voor verdere groei van het succesvolle retailbedrijf als een huis.

Als retailer in de wellness branche begrijpt Rhodos Wellness als geen ander het belang van een geweldige klantbeleving. Als je een sauna koopt, wil je niet dat het ergens in het verkoopproces te heet onder je voeten wordt. Of je ‘m nu online of in de winkel koopt, overal wil je dezelfde ontspannen ervaring hebben. In dit omnichannel proces zag het bedrijf nog wat ksnsen en klopte daarom aan bij Adapptive met de uitdaging om processen efficiënter in te richten en de verkoop van zwembaden, sauna's, jacuzzi’s en fitnessapparaten in de winkel én online beter te combineren. Novulo, het composable low-code platform, bleek de oplossing.

Ter voorbereiding op het nieuwe platform, is Rhodos Wellness gestart met de inrichting van het Product Information Management (PIM), Warehouse Management Systeem (WMS), een nieuwe webshop en de financiële administratie.. Zo staat alles in kannen en kruiken om dit najaar de verkoop, inkoop en de administratie vanuit de Novulo-software te laten verlopen.

De uitdaging in een notendop

Door het brede aanbod én de complementaire dienstverlening had Rhodos Wellness een uitdaging in het vinden van software die perfect zou aansluiten op hun vraag. “Ons aanbod is heel divers”, zegt e-commerce manager Lorenzo Huisman van Rhodos Wellness. “Ons aanbod is heel divers”, zegt e-commerce manager Lorenzo Huisman van Rhodos Wellness. “Sommige sauna’s worden met de hand uitgetekend. Andere producten zijn juist standaard: van opzetzwembaden tot een pot chloor in de webshop. Daar moet je PIM op berekend zijn en je wilt die informatie gelijk trekken voor de webshop en ook in de kassa’s in de showroom beschikbaar hebben. Daarnaast plaatsen en installeren we bijvoorbeeld de zwembaden, sauna’s en spa’s zelf.”

Omnichannel voorraadbeheer voor een ontspannen beleving

Vorig jaar, tijdens de zomer van 2021, werd Rhodos Wellness getroffen door een desastreuze brand in het magazijn en de showroom, waardoor het bedrijf gedwongen was tijdelijk vanuit een ander pand te opereren. Ondanks zo’n zware tegenslag wist het bedrijf de schouders eronder te zetten, waardoor zij inmiddels weer op volle toeren draaien. Er zijn zelfs plannen om de e-commerce en dienstverlening een nieuwe impuls te geven door onder andere een verdere uitbreiding naar onze zuiderburen in België. De geleverde Novulo-software zal daar een belangrijke rol in spelen. “Na de brand hebben wij als geen ander gemerkt hoe lastig het is als de showroom en het magazijn niet meer bij elkaar in de buurt staan”, vervolgt Lorenzo. “Dan wordt je echt afhankelijk van accurate voorraadinformatie en heb je een degelijke omnichannel oplossing nodig.”

Veel retailbedrijven zitten vandaag de dag op hete kolen in de zoektocht naar een omnichannel aanpak. Er wordt veel gewerkt met losstaande retailoplossingen die via koppelingen met elkaar informatie uitwisselen. Het gevolg? Retailers hebben geen overzichtelijk, real-time inzicht in de voorraden van hun winkels en magazijnen. Daarnaast is er veel overlap qua functies in de gekoppelde systemen, waardoor niet duidelijk is hoe nieuwe plannen en ambities voeten in de aarde moeten krijgen. Ook Lorenzo ervaarde dit en concludeerde: “De bijdrage van software aan onze organisatie is eigenlijk heel simpel. Uiteindelijk moeten digitale oplossingen optimaal bijdragen aan het zo goed mogelijk helpen van klanten. Daarin willen we als Rhodos Wellness bijvoorbeeld een stap vooruit zetten door klanten proactiever te informeren over de status van hun bestelling of reparatie. Of door bedrijfsprocessen te automatiseren, zodat de klant een feilloze ervaring met ons heeft. Want die servicegerichtheid is uiteindelijk de basis voor verdere groei. Daar heb je software voor nodig die je retailbedrijf optimaal ondersteunt in plaats van afremt.”

Wist je dat...

Novulo een indrukwekkend trackrecord in de e-commerce industrie heeft, waarmee zij de kracht van low-code en volledige integratie in deze branche ruimschoots hebben aangetoond? De inzet van bewezen componentmodellen voor omnichannel retail versnelt de time-to-value van klanten enorm. Meer weten over de technologie? 

Ontdek novulo

“De oude e-commerce software is uitgegroeid tot zo’n spaghetti aan koppelingen, dat het niet echt duidelijk meer is welke systemen waarvoor verantwoordelijk zijn. Een geïntegreerd systeem zorgt voor integraliteit en biedt één waarheid."

- Lorenzo Huisman, e-commerce manager bij Rhodos Wellness

Een totaal nieuwe koers uitgestippeld

Rhodos Wellness verwacht in de toekomst nieuwe mogelijkheden uit te diepen in de software. “De oude e-commerce software is uitgegroeid tot zo’n spaghetti aan koppelingen, dat het niet echt duidelijk meer is welke systemen waarvoor verantwoordelijk zijn. Een geïntegreerd systeem zorgt voor integraliteit en biedt één waarheid. Doordat voorraden altijd inzichtelijk blijven, kan een product dat in de showroom over de toonbank is gegaan en op is, niet nog een keer online verkocht worden. Daarnaast kunnen we de omnichannel aanpak breder gaan toepassen op ons service gerichte aanbod.”

De volledige verwevenheid van de verschillende onderdelen in het Novulo platform zorgt voor een 360-graden klantbeeld als basis voor de commerciële formule. Deze volledig geïntegreerde applicatie faciliteert ook de financiële administratie, logistieke processen en de backoffice. De store in het Novulo platform zorgt ervoor dat de e-commerce functionaliteit snel uit te bouwen is op basis van bestaande en in de praktijk bewezen componenten. De wendbaarheid krijgt hiermee handen en voeten doordat dit hergebruik de kosten verlaagt en zorgt dat nieuwe initiatieven in een flink tempo uit te voeren is doordat je niet alles zelf bouwt. Zo bevat de Novulo store ook componenten voor de introductie van een abonnementsmodel, waarbij processen voor onderhoud en terugkerende leveringen optimaal gefaciliteerd worden. 

Let’s chat

Op zoek naar een omnichannel retailoplossing?

Adapptive is gespecialiseerd in softwareoplossingen voor de retail. Als dé implementatiepartner van Novulo bieden wij een volledig marktklare, geïntegreerde omnichannel retailoplossing gebaseerd op de bewezen en herbruikbare componentmodellen uit het composable low-code platform van Novulo.

Contact met Angelo

Volg jij House of low-code al?

Op het contentplatform House of low-code vind je inspiratie, waardevolle inzichten, de laatste trends en slimme oplossingen die je helpen om de toenemende behoefte aan digitale innovatie met low-code bij te benen.

Enter House of low-code
Enter House of low-code